Dobbelt så mange søk på hytter på finn.no

HYTTER: Skippergaten, rett utanfor Kristiansand. Eit populært område med mange sommarhus og hytter.

HYTTER: Skippergaten, rett utanfor Kristiansand. Eit populært område med mange sommarhus og hytter. Foto:

Av

Utanriksdepartementet rår på ubestemt tid mot utanlandsreiser som ikkje er heilt nødvendige på grunn av koronapandemien. Då aukar interessa for hytter i Noreg.

DEL

– Dei seinaste vekene har me hatt dobbelt så mange søk etter dette som på same tidspunkt i fjor, seier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn.no Reise til Finansavisen.

Han seier dei forventar svært stor etterspørsel etter feriehus og hytter å leige i Noreg denne sommaren. Ei svekt krone vil truleg bidra til at nordmenn blir freista til å bruka pengane på ferie i eige land. Pia Buen i utleigeselskapet Novasol stadfestar trenden med stor etterspørsel.

Sper på inntektene

Berge seier òg han reknar med at mange av dei som normalt ikkje leiger ut hytter eller hus, vil velja å gjera det i år, for å spe på inntektene. Plassering er det folk søker etter, ført og fremst. Han selde mjølkekvoten, brukte pengane på å bygge utleigehytter

– Me ser at Nord-Noreg, Lofoten, Sørlandet, Kragerø og Hvaler er dei mest populære fritekst-søka, seier Berge.

15-20.000 for veka

Prisane på dei mest populære områda kan liggja heilt opp til 100.000 kroner veka, men av dei 5.000 feriebustadene som ligg ute på Finn no, skal det vera mange alternativ ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i veka, mange allereie bestilte for sommarferien.

Tom Peder har brukt millionar på barndomsheimen til kona – har planane klare for bruken

(©NPK)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken