Kultur

Mannfolka jubilerte med damebesøk

Ei glitrande blanding av staut mannskorsang, friske soloartistar, sjarmerande duettar og ikkje minst udødelege revyperler. Leikanger Mannskor markerte 75 år i teneste med stil, men måtte skuffa konstatere at berre eit fåtal av bygdafolket ville jubilere saman med dei.

NRK-Holme snakkar om redusert høyrsel

«Korleis opplever nærmiljøet det når ein av dei næraste får redusert høyrsle». Det er tema NRK-reporter Inge Kjell Holme tek opp i foredrag og samtale på Biblioteket i Kulturhuset.

Kino heile døgeret i Noregs beste kinobygd

Det er ikkje berre på fotballbana sogndølene imponerer. Ingen kan oppvisa liknande interesse for film og kino som sogndølene, og laurdag reknar kinosjef Dagfinn Rude Johannessen med nærmare tre tusen små og store publikummarar når han skal visa tolv filmar i løpet av 24 timar i tre kinosalar.

Feira 25 gode musikalske år

Musikk og jostedøler høyrer saman. Då skulle det no berre mangla om dei ikkje skulle ha sitt eige korps i bygda. Laurdag feira dei sine første 25 korpsår med nær halve bygda til stades i salen.

Liv og røre i musikkskulen

Eit nytt tilbod er på bana frå Årdal Kommunale Musikkskule si side.Frå i haust er det starta grunnopplæring for fyrste og andreklassane, ei fin vidareføring frå musikkbarnehagane.

Luster får Angell-utstilling

I løpet av vinteren skal sambygdingane til Henrik Angell få høve til å verta betre kjent med skipioneren og krigshelten. – Det vert eit høgdepunkt for oss å få denne utstillinga heim til Luster, seier kultursjef Erling Bjørnetun.

"Spirande" Mikkjelsmesse

Riddarar, drake og sverd, stod sentralt då Spiren gardsbarnehage i Aurland baud inn til Mikkjelsmessefeiring.

Rødhette og Ingstad

Fortetta teaterhelg i Sogndal: Først ute er Riksteatret med Rødhette og Ulven. Deretter klappar Innvik til kai, med "Siste båt" av Helge Ingstad.

Kvifor sende dei Gjest til by´n som gutunge ?

Interessa for Gjest Baardsen er stor i superkjendisen si fødebygd. Tysdag kom dei i hopetal for å høyra forfattaren Erling Gjelsvik fargeleggja 1800-talets mest fokuserte personlegdom frå folkedjupet. Og kvifor vart han send vekk frå heimbygda si før han var konfirmert?

Ein dag for åndeleg føde

Først og fremst ein dag med kyrkja sitt bodskap og songen i sentrum, men óg ein dag for sosialt samvære for dei åtte prestegjelda i Indre Sogn. Denne gongen lagt til dei tre bygdene inst i Lustrafjorden. På ein gnistrande haustdag, som skapt for åndeleg føde.

Endeleg får sogndølene lokalhistorisk årshefte

Sogndøler som har nådd ein viss alder hugsar med glede Heimbygdi vår, det lokalhistoriske heftet som kom ut med si siste utgåve i 1974. No tek sogelaga i Fjærland og Sogndal opp att arven med ¿so han sa¿.

81-åring opna utstilling om bestefaren

William Cecil Slingsby er mest kjend for å vera førstemann på Store Skagastølstind. Laurdag opna barnebarnet utstillinga om den engelske fjellmannen i Utladalen Naturhus.

Brakkeungane har endeleg fått ny barnehage

Tolmodige har dei leika på kalde og trekkfulle golv, pusta inn dårleg luft, dei har kledd seg om i tronge garderober og gått på do bak eit forheng. No kan dei hente fram flagg og ballongar for å feire den splitter nye barnehageavdelinga si. – Her er det kjempefint med masse god plass og varmt golv, smiler Karius-ungane i Furuli barnehage.

Klare for SOS-fest

Søndag er det klart for den årlege TV-aksjonen, i år til inntekt for SOS-barnebyer. Og desse unge systrendingane er klare til innsats.

Vakre tonar til Sogn

Folkemusikktilhengjarar har eit høgdepunkt i vente kommande veke. Duoen Faukstad og Bjørkum er nemleg på turné i Sogn for tida.

Utset høgskulestudium

Høgskulestudiet i natur og kultur, som etter planen skulle starte opp i Årdal i februar, er utsett, i fyrste omgang til neste haust. Manglande finansiering er grunnen til at studiet no er utsett. Blant anna fekk prosjektet nei på søknaden om støtte frå Bygdeutviklingsmidlane.