Sport

Jotun blir i 3. divisjon

Jotun held fram i 3. divisjon komande handballsesong. Det er klart etter at ingen lag har trekt seg frå spel i divisjonen over.

Fotball-ros til Kaupanger-jenter

Det er fleire tidlegare Kaupanger-jenter som herjar på eliteserieklubbane sine baner i sommar. Fire av dei brukar å vere sentrale når Trondheims-Ørn og Arna-Bjørnar er i aksjon.

«Me tek han neste år»

– Til neste år tek me han, seier Håvard Selseng, og får samtykkande nikk frå Bjarne Nes. Båe skoder bort på Andre Haugsbø, som feia gjennom dei tre etappane i Vikjajaget på ny arenarekord.

KIL-damene klatrar

Etter ein middelmådig start med berre eit poeng på dei to første kampane har Kaupanger-damene no tatt fire strake sigrar. Etter 8-1 mot Fyllingen i helga toppar laget tabellen med 13 poeng på betre målskilnad enn Øygard som har spela ein kamp mindre.

Burde vunne med tosifra

Jotun imponerte med flott spel og putta fem ballar bak Eid-målvakt Gjøran Rise. Det kunne vore det dobbelte, minst.

Olsen takkar Øren for støtten

Odd Inge Olsen sliter med motivasjonen etter det som skjedde på Molde stadion 16.mai. Han er fortsatt lei seg for at Tommy Øren måtte fraktes av banen med beinbrudd. Trønderen hadde det tungt da det ble truet med sivilt søksmål.

Blir landslagsløpar

Norges Skiskyttarforbund stablar juniorlandslaget på beina igjen. Ann-Kristin Flatland (18) fekk beskjeden for få dagar sidan: Du er med på laget.

Loven vann noregscup i skyting

15 år gamle Hege Loven i Aurland skyttarlag vart nummer 1 i baneskyting Haugesund i helga. Ho sette ny personleg rekord med 1x350 poeng i klassen for eldre rekruttar.

Jotun vann lett

Det er ikkje så ofte han puttar ballen i mål. Men når han fyrst gjer det, så gjer Donn Håre det med stil. Laurdag brassa han inn 1-0 til Jotun mot Eikefjord, ein kamp som enda 3-0 til heimelaget.

Lek som ein SIL

Fem baklengs mot Fjøra i forrige serierunde.Fire nye mot Stryn på laurdag. Du treng ikkje vere spesielt fotballkunnig for å skjønne kva problem SIL 2-trenar NilsTore Krosshaug har å stri med om dagen.

Leksjon i effektiv fotball

Eit draumemål av ei anna verd, men elles to skuletimar i effektiv angrepsfotball med RBK som lærarar, Sogndal som skuleklasse. – Vi er det vesle hakket betre teknisk. Det er der det meste ligg, forklarte rektor Nils Arne Eggen etter utklassinga.

SIL-trenarane fryktar for karrieren til Tommy

I beste fall er Tommy Øren ute for resten av sesongen. I verste fall kan ein lysande fotballkarriere vere over. Det er dei dystre meldingane SIL-duoen Torbjørn Glomnes og Trond Fylling har fått frå Fylkessjukehuset i Møre og Romsdal få dagar etter det fatale beinbrotet i Molde.

Mål-Mons til Sogndal

Sogndal har leig inn Brann sin veteranspiss Mons Ivar Mjelde. Han tek på seg den svarte og kvite drakta mot Rosenborg i morgon.

Skadelista blir lengre og lengre...

Alexander Ødegård måtte innom fysioterapeuten etter den rolege økta i går føremiddag. Angrepsspelaren er neppe aktuell på Molde stadion i kveld.

Lennartsson: – Ja, det var eit poengran

I går var Sogndal eit betre fotballag enn serieleiar Viking, men med god hjelp frå domar Espen Berntsen fekk Viking rana til seg alle tre poenga. – Eg kan ikkje nekta for at dette var eit ran, sa Benny Lennartsson.

Første siger til SIL 2

Laurdag ettermiddag sikra unggutane til Nils Tore Krosshaug seg årets første siger i 3. divisjon.

Svikt siste fem

Vik – Loen 2-2 (1-1).Vik sløste vekk to poeng i det 88. minuttet.

Oppskriftsmessig SIL-avansement

Sogndal hadde som venta ingen problem med å avansere til andre runde i NM. Laget pressa Sør-Aurdal i samtlege 90 minutt, men det var først etter pause SIL-spelarane fekk nettsus. – Greitt å vere vidare, seier trenar Torbjørn Glomnes etter 3 - 0 sigeren.