Sport

Full fres i snøscooterløypa

Raske snøscooterar dominerte løypa på Holsbru denne helga. I strålande ver arrangerte Årdal Motorsportklubb sitt første klubbstemne for alle interesserte.

Kan endå rykke opp

Jotun sitt damelag klarte andre plass kvalifiseringsturneringa for opprykk til 2. divisjon i helga. Det kan vise seg å vere godt nok for å ta steget opp ein divisjon. Svaret får dei truleg i løpet av dei næraste dagane.

Kjeringi klar til helgi

Kjeringi Open har verutsiktene på si side framfor det store våreventyret i Leikanger. Og det trengs, det kan bli knapt med snø i langrennsløypa om mildveret set inn før fredag.

Alpininteressa er på veg oppover att

Då alpinkommiteen i Sogn og Fjordane starta årets nye alpincup, var målsetjinga å auke interessa for sporten og betre rekrutteringa. Etter finalane sist helg meiner komitéen at målet er nådd.

Tøft og brutalt, men forståeleg

Sogndal utan spelarar som Tommy Øren, Filip Apelstav og Eirik Hillestad fekk - som venta - alt for store problem med fjorårets cupmeister Odd Grenland.

Ny lagnadssesong for Terje

– Alle seier at dette er ein lagnadssesong for meg, men eg trur det var like mykje lagnadssesong i fjor. Viss det ikkje hadde vorte opprykk, måtte eg ha flytta på meg.

Fekk pris for godt rekrutteringsarbeid

Trass i ein vinter med mildt sagt elendige snøtilhøve, har ikkje det lagt nokon vidare dempar på skiinteressa, iallfall ikkje i Bjørn. 107 ungar i alle aldrar hadde gjort seg fortente til premie på skikarusellen og lagsrenna som har vore arrangerte denne sesongen.

Ein smak på stjernelivet

Leeds steller fint med Sogndal når vikingane førebur seriesesongen og finpussar fotballform. Dei vil sjølvsagt stå i fremste rekkje når og om Sogndal produserer ein ny fotballspelar på nivå med Eirik Bakke. Det er mange i SIL med slike ambisjonar.

Jotun i rykk og napp

Sogndal jubla for siger over erkerivalen og ein tredjeplass på tabellen. Jotun vart rundspela og må skjerpe seg kraftig framfor kvalifiseringsturneringa om fjorten dagar.

Teikna risset av ny stor idrettsregion

Aurland, Lærdal, Åtil og Jotun vil inn i eit tett og forpliktande idrettssamarbeid. Eit av måla er å styrke rekrutteringa til handballsporten og gjere regionen sjølvforsynt med spelarar. På sikt kan dette munne ut i ei nyvinning: storklubben Indre Sogn Handball.

Set ny rekord i sponsorinntekter

Aldri har fotballbeina til Rune Eckhoff, Tommy Øren, Julian Johnson og lagkameratane vore meir verdt enn dei er i år. Verksemda Sogndal Fotball går så det susar – i alle fall økonomisk.

Mange skada før generalprøven

Sogndal-trenar Torbjørn Glomnes har eit halvt lag med skada og sjuke spelarar før generalprøven mot Tromsø i morgon. Nesten heile forsvarsfiraren er ute.

Joar vil på landslaget

Joar Tistel (23) har målet klart. I løpet av eit par år vil han på World Cuplaget i skiskyting. Målet er klinkande klart, like klar er ikkje vegen fram.

Kvinne vann årets første banestemne

Liv Sollesnes frå Jondal vann Vårtreffen som Stålring Skyttarlag arrangerte på bana i Vassbygdi laurdag. Heimefavoritten Jon Roti tok 3. plassen.

Sogndal gjorde jobben

Med fire poeng på helgas bergenstur kan Sogndal-damene framleis bli nummer tre på tabellen om dei slår Jotun i prestisjekampen neste helg og eit par andre resultat går laget sin veg. Sogndal-damene slo i helga Kleppestø, og dermed fjerna dei all tvil om Jotun sin plass i kvalifiseringa.

Fjøra kollapsa i fylkesfinalen

Etter å ha "surfa" gjennom treningskampane, som oftast med kalassigrar, vart fylkesfinalen mot Stryn ein skikkeleg nedtur for Fjøra.

Jotun klar for kvalik

Jotun styrte og kontrollerte, men dei klarde aldri å rive seg skikkeleg laus frå Kleppestø i helgas viktige kamp i Bergen. Kleppestø fekk vera med nesten heilt i mål, men heimelaget var ikkje godt nok til skikkeleg å utfordre Jotun, som no er klare for kvalifiseringskampar om opprykk 21-23/4 sidan Sogndal og slo Kleppestø i helga.

Jotun kan avgjere kvalikplassen

Jotun møter i dag Kleppestø på bortebane, og kan vente seg stor motstand frå sin største utfordrar om kvalikplassen. I morgon står Øygard for tur som nest siste kamp i serien denne sesongen.

Mellomnøgd Arna

Arna Kolltveit blei nummer 11, og Ann Kristin Flatland nummer 17 på sprinten under skiskytar NM. Dei to Vikja-jentene var rimeleg nøgd, men ikkje meir.