Skaasheim skreiv under

Eirik Skaasheim (19) er klar for tre nye år i Sogndal Fotball.

NY KONTRAKT: Eirik Skaasheim (19) har signert for tre nye år med Sogndal.

NY KONTRAKT: Eirik Skaasheim (19) har signert for tre nye år med Sogndal.

DEL

Høgrebacken frå Balestrand vart samd med klubben om ein ny avtale denne veka, som strekkjer seg fram til 1. august 2015.

– Eg har alltid hatt lyst til å halda fram i Sogndal, då eg veit at det er best for min eigen utvikling. Klubben kom med eit godt tilbod både eg og dei er nøgde med, difor er eg glad for å skriva under, seier Skaasheim til Sogn Avis.

Har spelt alt

Skaasheim signerte proffkontrakt like før sesongstart i mars, men etter å ha spelt samtlege 18 seriekampar så langt i årets sesong har han no fått ein ny og forbetra avtale.

– Eirik har vist flotte takter, utvikla seg mykje og spelt meir enn me tørte å håpa på. Difor vil me premiera han med ein avtale som gir han eit løft økonomisk, men like viktig - det gir han langsiktigheit i høve eiga utvikling, seier assistenttrenar i Sogndal Fotball, Håvard Flo til Sogn Avis.

– No kan me utvikla Eirik vidare innan våre rammer, slik at han ein dag kan steget vidare til eit høgare nivå, seier Flo.

– Har skapt historia sjølv

Historia til Skaasheim er som teken ut av eit eventyr. Frå spel i 4. divisjon med Sogndal 2 til fast plass i eliteserien og møte med Molde og Rosenborg på eit par månader.

– Det er ei veldig flott historie. Me har gitt Eirik sjansen - ja - men han har først og fremst skapt denne historia sjølv. Han har teke nivået fort, jobbar steinhardt i kvardagen, og har ein veldig audmjuk haldning til det han driv med, seier Flo.

– Alfa omega for meg har vore den tilliten eg har fått. I periodar der eg ikkje har prestert godt nok har klubben likevel backa meg opp heile vegen, noko som har ført til at eg har klart å slå tilbake, seier Skaasheim, som etter alle solemerker startar sin 19. eliteseriekamp på rad når Rosenborg kjem på besøk til Fosshaugane Campus søndag.

Artikkeltags