Historisk verdspremiere

Fredag er den indiske storfilmen MAATTRRAAN klar for 1400 kinolerret. Delar av den er spelt inn i Sogn og Fjordane.

Suriya og Kajal, her under innspelinga på Trollstigen.

Suriya og Kajal, her under innspelinga på Trollstigen. (Foto: )

DEL

Regissør K. V. Anand valde å leggja dei mest spektakulære scenane i filmen til Aurlandsfjorden, Geiranger, Trollstigen, Atlanterhavsvegen og Kannesteinen

Mellom fjell og fjordar

Filmen hadde heile 170 innspellingsdager, der 11 av desse var i Noreg. Det er første gang i historia at ein indisk storfilm feirar verdspremiera i India og Noreg på same dag, og første gang i historia at norske naturperler som Trollstigen, De syv søstre i Geiranger og Kannesteinen blir å sjå på kinolerretet.

– Publikum kan sjå fram til fantastiske dansenummer i blendande vakre fjordlandskap, seier Sigmund Elias Holm, leiar for Vestnorsk filmkommisjon.

K. V. Anand er en av de fremste filmregissørane i Kollywood, og har tidlegare vunne den indiske National Film Award. Han er kjend for å vera banebrytande i sine val av location, og har i sine tidlegare filmar vist fram Tanzania, Harbijn og Namibia for det indiske publikum. Til Maattrraan vurderte Anand lenge å gjera scener i Madagaskar, men valte til sist norske fjordar og fjell.

God marknadsføring

Det er linjeprodusent Vidar Trellevik, som organiserte den norske innspelinga, glad for.

– Maattrran kan opna for at fleire indiske regissørar fangar interesse for å filma i Noreg. Fjordar og fjelltopper skaper begeistring i indiske kinosalar, det blir lagt merke til i bransjen. Me er klar for å ta imot fleire filmteam, dette er berre toppen av isberget. No er me spente på den internasjonale mottakinga i 1400 kinosalar, seier Trellevik.

Saman med Vestnorsk filmkommisjon har han arbeida i lang tid med å få Maattrraan til Noreg.

– Dette er nok utvilsamt den største indiske filmen som har lagt innspelinga til Norge, og me veit frå andre land at dette kan skapa resultat for reiselivet. Maattrraan vil få opp mot 100 millionar sjåarar Dette må vel vera den tyngste marknadsføringa av Norge i India nokosinne, seier Sigmund Elias Holm.

Artikkeltags