...
Honda CR-V. Foto: Broom.no

Spennende SUV-nyhet

Nå er det straks klart for ny Honda CR-V.

Knut Skogstad, Broom.no/ANB E-post
Publisert 19.07.2012 kl 08:56 Oppdatert 19.07.2012 kl 08:56

Tips ein venn på e-post:

www.sognavis.no Sjå alle bilar

[Broom.no] Honda CR-V har vært en stor suksess i tre generasjoner. Nå er det straks klart for den fjerde – og den har Honda brukt tid på å lansere.

Allerede i fjor sommer kom det første bildet av den, da under navnet CR-V Concept. Så ble den vist i amerikansk utgave – og i mars så vi den på bilustillingen i Geneve, fortsatt som et konsept. Nå er de første offisielle bildene av produksjonsklar bil ute.


Skiller seg ut

Den skal debutere på bilutstillingen i Paris i sepember, og så komme i salg kort tid etter dette.

Designet er en klar videreføring fra dagens modell, men Honda viser igjen at de tar sjansen på å lage biler som skiller seg ut. Ny CR-V har fått en aggressiv front, en svært særpreget sideprofil - og en høy bakende med klare Volvo-assosiasjoner.

Stort bagasjerom

Den gir også inntrykk av å være en stor bil, selv om de ytre målene er nesten uforandret i forhold til dagens modell. CR-V har imidlertid blitt lavere, taklinjen er senket med tre centimeter. Helt flatt gulv skal gi maksimal plass for baksetepassasjerene.

Bagasjeromsplassen er et ankepunkt mot mange av bilene i denne klassen. Her er nye CR-V bedre enn de fleste konkurrentene. Den sluker 569 liter bagasje - eller 1699 liter hvis du feller ned bakseteryggene.

Gunstig startpris

Honda har jobbet mye med interiørkvaliteten og lover her et solid skritt oppover, både i design og materialkvalitet. Støydempingen skal også være vesentlig bedre enn på forgjengeren - med dette håper Honda å kunne konkurrere med premium-merkene i dette segmentet.

Nye CR-V kommer med både forhjuls- og firehjulstrekk. Med 1,6-liters diesel og forhjulstrekk er CO2-utslippet helt nede i 99 gram/km. Det er svært bra for en bil i denne klassen - og bør kunne sikre en svært gunstig startpris i Norge.


Fallende salgskurve

Honda sliter på det norske markedet, og også CR-V har hatt en sterkt fallende salgskurve etter at den begynte å trekke på årene.

Derfor blir dette en uhyre viktig modell for importør og forhandlere her hjemme. Og med riktig prising, er det all grunn til å forvente at dette blir en bestselger i klassen.

com.sun.jersey.api.container.MappableContainerException: freemarker.core.InvalidReferenceException: The following has evaluated to null or missing: ==> data.properties['visiolink_epages_publication_name'] [in template "components/global/footer/all.ftl" at line 31, column 62] Tip: If the failing expression is known to be legally null/missing, either specify a default value with myOptionalVar!myDefault, or use <#if myOptionalVar??>when-present<#else>when-missing. (These only cover the last step of the expression; to cover the whole expression, use parenthessis: (myOptionVar.foo)!myDefault, (myOptionVar.foo)?? The failing instruction: ==> ${data.properties["visiolink_epages_p... [in template "components/global/footer/all.ftl" at line 31, column 60]