...
Aalesund kjørte over gjestene fra Albania. Foto: Kenneth Hjelle, Digitalsport

Mistanke om kampfiksing

Det er mistanke om at Aalesunds europaligakamp mot Tirana forrige uke kan ha vært fikset.

Publisert 02.08.2012 kl 22:47 Oppdatert 02.08.2012 kl 22:47

Tips ein venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.sognavis.no/105/6173715/2012-08-02T22:47:49Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.168.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Det melder VG.

Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på kvalifiseringskampen og stoppet spillet.

Da det sto 2-0 til hjemmelaget i Ålesund, satte svært mange spillere penger på at sluttresultatet ville bli 5-0. Det førte til at de som kontrollerer livespillene i Norsk Tipping reagerte og at spillet ble stoppet.

Norsk Tipping har varslet Norges Fotballforbund og det europeiske lotteritilsynet om hendelsen.

– Det er mye som tyder på at denne kampen var fikset fra utlandet. Det er ikke rettet mistanke mot Aalesund, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping til VG.

Kampen endte 5-0.

I første kamp hadde Aalesund slitt seg til 1-1 i Albania.

Klubbleder Salih Dagani i Tirana benekter overfor VG av returkampen var fikset..

– Våre spillere hadde store problemer med underlaget. De er ikke vant til å spille på mykt og ustabilt kunstgress. Ballen var dessuten for tung, sier han.

Albanerne klager også over dårlig behandling på hotellet de bodde på i Ålesund.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal blir overrasket over Norsk Tippings bekymring.

– Jeg har ikke peiling på hva det andre laget har holdt på med. Jeg har bare ansvar for mitt eget lag, og vi scoret noen fine mål i den kampen, sier han til VG.


Forsiktig

Aalesund spilte torsdag bortekamp mot APOEL Nikosia i neste runde i kvalifiseringen og tapte 1-2 på Kypros.

Rekdal maner til forsiktighet med å trekke konklusjoner.

– Man må være forsiktig med å mistenkeliggjøre. Det kan ikke være slik at hver gang et lag vinner stort, blir det kastet mistanke. Vi må ikke bli helt hysteriske, sier han.

Klubbdirektør Henrik Hoff er også overrasket over opplysningene om at kampen kan ha vært fikset, men han sier at Aalesund ønsker at eventuelle mistanker skal granskes av UEFA og det europeiske lotteritilsynet. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Ho tek over styringa

Vivian Kvam er tilsett som leiar ved det lokalmedisinske senteret i Sogn.

...

– Eg er i knallform

Øyvind Heiberg Sundby har vore raskast i fleire av motbakkeløpa i fylket denne sommaren. Målet framover er fleire NM-gull.

...

Trippeldrap i retten over nyttår

– Det er ei stor tilleggsbelastning for dei pårørande, seier bistandsadvokat Maria Kirkeeide Ravnå.

...

Opna nye bruer på historiske vegar

Over hundre menneske hadde møtt opp for å ta dei fyrste stega langs den nyrestaurerte turvegen frå Honingane opp til Maristova.

com.sun.jersey.api.container.MappableContainerException: freemarker.core.InvalidReferenceException: The following has evaluated to null or missing: ==> data.properties['visiolink_epages_publication_name'] [in template "components/global/footer/all.ftl" at line 31, column 62] Tip: If the failing expression is known to be legally null/missing, either specify a default value with myOptionalVar!myDefault, or use <#if myOptionalVar??>when-present<#else>when-missing. (These only cover the last step of the expression; to cover the whole expression, use parenthessis: (myOptionVar.foo)!myDefault, (myOptionVar.foo)?? The failing instruction: ==> ${data.properties["visiolink_epages_p... [in template "components/global/footer/all.ftl" at line 31, column 60]