...
Enar Jääger fortviler. Foto: Digitalsport

Håpet lever for AaFK

Aalesund kjempet hardt, men måtte tåle et 1-2-tap borte mot kypriotiske APOEL Nikosia i europaligakvalifiseringen torsdag.

Publisert 02.08.2012 kl 21:18 Oppdatert 02.08.2012 kl 21:42

Tips ein venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.sognavis.no/105/6173627/2012-08-02T21:42:41Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.156.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Det skjedde på en dag da det ble kjent at det er mistanke om at lagets hjemmekamp mot Tirana forrige uke var fikset. Det er ikke mistanke om at noen fra Aalesund skal ha vært involvert i ulovlighetene.

Kjetil Rekdals mannskap øynet et sterk 1-1-resultat på Kypros, men ti minutter før slutt sørget innbytter Efstathios Aloneftis for at APOEL tok første stikk før returoppgjøret i Ålesund neste torsdag.

AaFK gjorde en disiplinert og alt i alt god kamp i varmen (34 grader) borte mot en av kvartfinalistene i mesterligaen forrige sesong. Tremaine Stewart sendte også overraskende gjestene i føringen etter 16 minutter spill.

Den 24-årige jamaicaneren fikk en god ball fra Lars Fuhre på venstrekanten og feide ballen i lengste hjørne. Målet kom befriende tidlig for AaFK, som i åpningskvarteret slet med å holde ballen i laget.

AaFK-keeper Sten Grytebust hadde god kontroll på det APOEL vartet opp med den første halvtimen. Han var imidlertid sjanseløs da Mário Sérgio i det 34. minutt slo et frispark rett i mål fra rundt 20 meter.

Hjemmelaget tok en fortjent utligning. Til pause var skudd på mål 6-1 i favør hjemmelaget. I annen omgang ble det mer en ren forsvarskamp for Aalesund.

I det 75. minutt var Aloneftis alene gjennom mot mål, men Grytebust sto fram med en sterk redning. Få minutter senere skulle imidlertid samme mann få sitt mål.

Resultatet gir likevel fortsatt håp om avansement for AaFK. Laget må score på eget gress neste uke, men der er sunnmøringene til gjengjeld svært sterke. (ANB-NTB)

På framsida no


...

– Fred og fridom i Palestina no

Laurdag skal lærdølene ha ei markering for å visa sin støtte til venene i venskapsbyen Jeriko.

...

Beheld ullundertøyet på i varmen

På alders- og sjukeheimen i Lærdal passar personalet på at bebuarane har rikeleg tilgang på drikke i varmen. Nokre bebuarar insisterer likevel på å bruka ullklede.

...

Difor gjorde Brochmann u-sving

På tre veker har Tonny Brochmann gått frå å ville vekk frå Sogndal til å skriva ny kontrakt med klubben.

...

Politiet høgnar beredskapen

Væpna politi er i beredskap over heile landet etter at PST har teke imot konkret informasjon om eit mogleg terrorangrep i Noreg.