...
Maradona er oppgitt over at Juan Roman Riquelme forlot Boca. Foto: Digitalsport

– Han er en forræder

Diego Maradona gir Juan Roman Riquelme det glatte lag etter at han forlot Boca Juniors.

Stian Grythaugen, ANB E-post
Publisert 19.07.2012 kl 09:50 Oppdatert 19.07.2012 kl 10:06

Tips ein venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.sognavis.no/105/6154898/2012-07-19T10:06:41Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Maradona, som nylig fikk sparken som trener for Al Wasl i De forente arabiske emirater, er kjent for å snakke rett fra levra. Det ryktet levde han så visst opp til da en radiostasjon i hjemlandet ville vite hva han synes om at Juan Roman Riquelme forlater Boca Juniors.

– Hvis noen vil krangle med Maradona, er det ikke viktig for meg. Men det du ikke kan gjøre, er å være forræder for Boca-fansen, sier Maradona ifølge ESPN.

Tapte finalen

Riquelme, som tidligere har spilt for både Barcelona og Villareal, har lenge vært Bocas største stjerne og fansens store favoritt. Etter at klubben nylig tapte finalen i Copa Libertadores – Sør-Amerikas svar på mesterligaen – sjokkerte imidlertid playmakeren ved å annonsere sin Boca-exit.

Riquelme hevdet at han var «tom» og at han ikke har mer å gi for klubben han har tjent siden 2007.

Den forklaringen kjøper ikke Maradona – som selv spilte for Boca Juniors både i innledningen og avslutningen av karrieren. Den lille argentineren hadde i likhet med Riquelme en helt spesiell posisjon blant klubbens trofaste tilhengere.

– Du kan ikke være tom etter å ha tapt finalen i Copa Libertadores. Er det tomt, så fyll opp tanken, lyder det fra legenden.'

Kjent konflikt

Argentinske medier har de siste ukene spekulert i at Riquelmes karriere ikke på noen måte behøver å være over. 34-åringen er linket både til andre argentinske klubber – og til potensielle nye arbeidsgivere i Kina og Midtøsten.

Det er for øvrig en kjent sak at forholdet mellom Maradona og Riquelme ikke er det beste. Da førstnevnte var landslagssjef i hjemlandet utelot han ofte Boca-playmakeren fra sine uttak – hvilket blant annet medførte at 34-åringen satt hjemme da argentinerne forsvarte landets fotballhelter i VM-slutspillet i Sør-Afrika i 2010.

Konflikten endte med at Riquelme trakk seg fra landslagsspill. (ANB)

På framsida no


...

Her må du ha billett julaftan

– Me la ut billettane etter konserten søndag kveld, og i løpet av ein halvtime var den siste gudstenesta julaftan «utseld», fortel prest Egon Askvik.

...

Julegåve til ei god sak

I staden for å gje julegåver til samarbeidspartar som har alt, er det betre å gje til ei god sak.

...

Vil ha Fossedal som rådmann

Olve Fossedal (61) er den dei folkevalde i Årdal ynskjer som ny rådmann i kommunen.

...

Fekk lufta bekymringar og moglegheiter

Dialogen mellom kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og styreleiar Heidi Kathrin Osland ved Høgskulen i Sogn og Fjordane var positiv etter møtet i Oslo torsdag.