...
Karen-Marie Ellefsen og Anne Rimmen var studioverter for NRK-sendingene fra OL i Vancouver. Formidable seertall til tross, Kringkastingsrådet stilte seg kritisk til enkelte sider ved NRKs OL-dekning. Foto: Terje Pedersen, ANB

NRK får OL-kritikk

Oslo (ANB-NTB): Kringkastingsrådet stiller seg kritisk til enkelte sider ved NRKs OL-dekning.

Publisert 11.03.2010 kl 13:31 Oppdatert 11.03.2010 kl 13:35

Tips ein venn på e-post:


...
Toppidrettssjef Jarle Aambø oppsummerer den norske innsatsen under OL i Vancouver 2010. Kringkastingsrådet mottok i løpet av OL rundt 300 klager som gikk til NRKs publikumsservice i Mo i Rana. Foto: Terje Pedersen, ANB

Misforstått patriotisme og intetsigende spørsmål i målområdet, er ankepunktene.

Under torsdagens møte i Kringkastingsrådet stilte flere i rådet spørsmål ved innsatsen til de utsendte reporterne i Vancouver og Whistler.

– Undervurderte publikum

– Jeg savnet først og fremst at spørsmålene fra reporterne var bedre enn svarene som kom fra utøverne, sa rådsmedlem Knut Haavik.

Den tidligere redaktøren i Se og Hør mente han hørte spørsmålet: – Hva føler du nå? litt for ofte i etterkant av øvelsene.

Idrettssosiolog Gerd von der Lippe hevder at NRKs dekning i flere tilfeller inneholdt en noe misforstått patriotisme.

– NRK hadde også en tendens til undervurdere publikum. Veldig mye dreide seg om de norske utøverne. Generelt etterlyste jeg mer informasjon og mindre oppmerksomhet mot publikum, sa hun i torsdagens møte på Marienlyst.

Von der Lippe var også av den oppfatning at de «små» idrettene kom for lite på skjermen.

– Skicross er ett eksempel, sa hun.

Sekser på terningen

Sportsledelsen i NRK mener de utelukkende har fått gode tilbakemeldinger på jobben som TV-kommentatorene og reporterne har gjort, og at kritikken ikke avspeiler det generelle inntrykket hos TV-publikum.

– Noen av våre reportere oppnådde en sekser på terningen og flere havnet tett bak, sa Rune Haug, leder for NRKs sportsredaksjon.

– De fleste av våre reportere er kommet godt ut på de undersøkelsene som er foretatt, slo han fast.

Formidable tall

NRK sendte i løpet av OL over 500 timer i to kanaler og hadde formidable seertall i beste sendetid. I løpet av de 16 dagene lekene i Vancouver varte, hadde lisensbetalerne fått med seg en massiv vegg-til-vegg-dekning.

Kringkastingsrådet mottok i løpet av OL rundt 300 klager som gikk til NRKs publikumsservice i Mo i Rana. I overveiende grad dreide klagene seg om at det ble vist for mye sport i statskanalen. Antallet klager var likevel langt færre enn forventet.

NRK-ledelsen foretok ved seks tilfeller flytting av Dagsrevyen til et annet sendetidspunkt under OL for at de mest spennende øvelsene sett med norske øyne skulle gå direkte. (ANB-NTB)

På framsida no


...

70 hus i faresona

Kring 35 bustadhus og like mange fritidsbustader ligg innanfor det som vert rekna som rasfarleg område. No vil kommunen få vurdert rasfaren meir eksakt og avklara eventuelt kva tiltak som kan setjast i verk.

...

Sjekka over 70

Trafikkontroll i Årdal i ettermiddag.

...

Sådde tvil om bremsespor

Forsvaret til den tiltalte bussjåføren brukte i retten i dag store deler av tida til å så tvil om Statens vegvesen sin rapport om funn av bremsespor etter ulukka.