...
Karen-Marie Ellefsen og Anne Rimmen var studioverter for NRK-sendingene fra OL i Vancouver. Formidable seertall til tross, Kringkastingsrådet stilte seg kritisk til enkelte sider ved NRKs OL-dekning. Foto: Terje Pedersen, ANB

NRK får OL-kritikk

Oslo (ANB-NTB): Kringkastingsrådet stiller seg kritisk til enkelte sider ved NRKs OL-dekning.

Publisert 11.03.2010 kl 13:31 Oppdatert 11.03.2010 kl 13:35

Tips ein venn på e-post:


...
Toppidrettssjef Jarle Aambø oppsummerer den norske innsatsen under OL i Vancouver 2010. Kringkastingsrådet mottok i løpet av OL rundt 300 klager som gikk til NRKs publikumsservice i Mo i Rana. Foto: Terje Pedersen, ANB

Misforstått patriotisme og intetsigende spørsmål i målområdet, er ankepunktene.

Under torsdagens møte i Kringkastingsrådet stilte flere i rådet spørsmål ved innsatsen til de utsendte reporterne i Vancouver og Whistler.

– Undervurderte publikum

– Jeg savnet først og fremst at spørsmålene fra reporterne var bedre enn svarene som kom fra utøverne, sa rådsmedlem Knut Haavik.

Den tidligere redaktøren i Se og Hør mente han hørte spørsmålet: – Hva føler du nå? litt for ofte i etterkant av øvelsene.

Idrettssosiolog Gerd von der Lippe hevder at NRKs dekning i flere tilfeller inneholdt en noe misforstått patriotisme.

– NRK hadde også en tendens til undervurdere publikum. Veldig mye dreide seg om de norske utøverne. Generelt etterlyste jeg mer informasjon og mindre oppmerksomhet mot publikum, sa hun i torsdagens møte på Marienlyst.

Von der Lippe var også av den oppfatning at de «små» idrettene kom for lite på skjermen.

– Skicross er ett eksempel, sa hun.

Sekser på terningen

Sportsledelsen i NRK mener de utelukkende har fått gode tilbakemeldinger på jobben som TV-kommentatorene og reporterne har gjort, og at kritikken ikke avspeiler det generelle inntrykket hos TV-publikum.

– Noen av våre reportere oppnådde en sekser på terningen og flere havnet tett bak, sa Rune Haug, leder for NRKs sportsredaksjon.

– De fleste av våre reportere er kommet godt ut på de undersøkelsene som er foretatt, slo han fast.

Formidable tall

NRK sendte i løpet av OL over 500 timer i to kanaler og hadde formidable seertall i beste sendetid. I løpet av de 16 dagene lekene i Vancouver varte, hadde lisensbetalerne fått med seg en massiv vegg-til-vegg-dekning.

Kringkastingsrådet mottok i løpet av OL rundt 300 klager som gikk til NRKs publikumsservice i Mo i Rana. I overveiende grad dreide klagene seg om at det ble vist for mye sport i statskanalen. Antallet klager var likevel langt færre enn forventet.

NRK-ledelsen foretok ved seks tilfeller flytting av Dagsrevyen til et annet sendetidspunkt under OL for at de mest spennende øvelsene sett med norske øyne skulle gå direkte. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Takka for prisen med ein vals

Arve Bjørn Røneid fekk kulturprisen frå Luster kommune.

...

Seier ja til kraftverk

NVE rår Olje- og energidepartementet til å gje Sognekraft AS løyve til å byggja Leikanger kraftverk i Grindselvi og Henjaelvi i Leikanger.

...

Rygga i grøfta etter å ha møtt stengd veg

Forstod ikkje skiltet som sa at vegen var stengd.

...

Heider til eldsjeler

Kommunestyret i Årdal avslutta året med å dela ut heider og ære til eldsjeler som kvar med sine bidrag er med på å gjera livet og kvardagen kjekkare for andre.