...
I halve 2011 var det så få pleiere på jobb ved Akershus universitetssykehus (Ahus) at det var farlig for pasientene. Foto: Tom Gustavsen, Romerikes Blad/ANB

Krever uavhengig undersøkelse

Fremskrittspartiet reagerer kraftig på at Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde så få pleiere på jobb i 2011 at det var farlig for pasientene.

Publisert 09.07.2012 kl 14:57 Oppdatert 09.07.2012 kl 14:59

Tips ein venn på e-post:Partiet krever en uavhengig undersøkelse av sykehuset.

Det er i en tilsynsrapport om sykepleierbemanningen ved Ahus at det konkluderes med at sykehuset drev uforsvarlig i et halvt år, skriver Dagsavisen.

«Høy risiko»

Helsepolitisk talsmann Per Arne Olsen i Frp sier at han flere ganger har stilt spørsmål til regjeringen om kritikkverdige forhold ved sykehuset.

– Vi får det vanlige svaret om at Helse sør-øst har kontroll på situasjonen. Men det har de åpenbart ikke hatt, sier han.

I rapporten skriver fylkeslege Petter Schou blant annet at det har vært «høy risiko for at pasientsikkerheten var i fare» og at «driften overveiende sannsynlig i perioder har vært uforsvarlig».

Ni dødsfall

Over 20 pasienter ble betydelig skadd av behandlingen de fikk ved sykehuset, og det ble registrert ni unaturlige dødsfall. Tre av dem skyldtes mangelfull pleieoppfølging.

Nå krever Frp en ekstern undersøkelse av Ahus.

– Det er mange eksempler på at noe er ute av kontroll i Sykehus-Norge. Regjeringen må vise handlekraft og ikke stå passivt og se på. En ekstern aktør som Veritas kunne gjennomgått rutiner, bemanning, utstyr og så videre ved sykehuset, sier Olsen. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Jerven stogga kåringsjå

Kåringssjået i Årdal er avlyst og i Vik var færre vêrlam påmelde.

...

Elektriske leikar går rett i bosset

Blinkande hoppetau, togbanar, snakkande dokker, leikebilar og spelkonsollar. – Ikkje kast dei i bosset når dei er er øydelagde!

'

Hausten 2014

Send gjerne haustbilete til nett@sognavis.no eller som MMS med kodeord SOgn til 1982.

...

Regionrådet vil ha nattstasjonert fly

Nattstasjonert fly på Haukåsen er løysinga for å få god nok kapasitet på morgonflyet frå Sogndal til Oslo.