...
I halve 2011 var det så få pleiere på jobb ved Akershus universitetssykehus (Ahus) at det var farlig for pasientene. Foto: Tom Gustavsen, Romerikes Blad/ANB

Krever uavhengig undersøkelse

Fremskrittspartiet reagerer kraftig på at Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde så få pleiere på jobb i 2011 at det var farlig for pasientene.

Publisert 09.07.2012 kl 14:57 Oppdatert 09.07.2012 kl 14:59

Tips ein venn på e-post:Partiet krever en uavhengig undersøkelse av sykehuset.

Det er i en tilsynsrapport om sykepleierbemanningen ved Ahus at det konkluderes med at sykehuset drev uforsvarlig i et halvt år, skriver Dagsavisen.

«Høy risiko»

Helsepolitisk talsmann Per Arne Olsen i Frp sier at han flere ganger har stilt spørsmål til regjeringen om kritikkverdige forhold ved sykehuset.

– Vi får det vanlige svaret om at Helse sør-øst har kontroll på situasjonen. Men det har de åpenbart ikke hatt, sier han.

I rapporten skriver fylkeslege Petter Schou blant annet at det har vært «høy risiko for at pasientsikkerheten var i fare» og at «driften overveiende sannsynlig i perioder har vært uforsvarlig».

Ni dødsfall

Over 20 pasienter ble betydelig skadd av behandlingen de fikk ved sykehuset, og det ble registrert ni unaturlige dødsfall. Tre av dem skyldtes mangelfull pleieoppfølging.

Nå krever Frp en ekstern undersøkelse av Ahus.

– Det er mange eksempler på at noe er ute av kontroll i Sykehus-Norge. Regjeringen må vise handlekraft og ikke stå passivt og se på. En ekstern aktør som Veritas kunne gjennomgått rutiner, bemanning, utstyr og så videre ved sykehuset, sier Olsen. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Superlærling til yrkes-NM

Anfinn Fretheim (21) cruisa igjennom lærlingtida som bilmekanikar på eitt år. Det er halv tid mot normalt. Med toppkarakter i fagbrevet.

...

Tok kommandoen etter pausen

Bjørnar og Jotun veksla på å ta leiinga i 1. omgang og laga gjekk til pause på stillinga 12–13 til gjestene.

...

Køyrde av vegen

Politiet fekk melding om at ein bil hadde køyrd av vegen ved Høyheimsvik i Luster.

...

Thriller i Årdal

Det vart dramatikk til siste sekund i lagnadskampen mellom Årdal FK og Tornado Måløy.