...
I halve 2011 var det så få pleiere på jobb ved Akershus universitetssykehus (Ahus) at det var farlig for pasientene. Foto: Tom Gustavsen, Romerikes Blad/ANB

Krever uavhengig undersøkelse

Fremskrittspartiet reagerer kraftig på at Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde så få pleiere på jobb i 2011 at det var farlig for pasientene.

Publisert 09.07.2012 kl 14:57 Oppdatert 09.07.2012 kl 14:59

Tips ein venn på e-post:Partiet krever en uavhengig undersøkelse av sykehuset.

Det er i en tilsynsrapport om sykepleierbemanningen ved Ahus at det konkluderes med at sykehuset drev uforsvarlig i et halvt år, skriver Dagsavisen.

«Høy risiko»

Helsepolitisk talsmann Per Arne Olsen i Frp sier at han flere ganger har stilt spørsmål til regjeringen om kritikkverdige forhold ved sykehuset.

– Vi får det vanlige svaret om at Helse sør-øst har kontroll på situasjonen. Men det har de åpenbart ikke hatt, sier han.

I rapporten skriver fylkeslege Petter Schou blant annet at det har vært «høy risiko for at pasientsikkerheten var i fare» og at «driften overveiende sannsynlig i perioder har vært uforsvarlig».

Ni dødsfall

Over 20 pasienter ble betydelig skadd av behandlingen de fikk ved sykehuset, og det ble registrert ni unaturlige dødsfall. Tre av dem skyldtes mangelfull pleieoppfølging.

Nå krever Frp en ekstern undersøkelse av Ahus.

– Det er mange eksempler på at noe er ute av kontroll i Sykehus-Norge. Regjeringen må vise handlekraft og ikke stå passivt og se på. En ekstern aktør som Veritas kunne gjennomgått rutiner, bemanning, utstyr og så videre ved sykehuset, sier Olsen. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Kritisk til utgreiing

Rådmann Frank Westad i Årdal vil ikkje vera med på ei felles utgreiing blant regionrådskommunane om kommunereforma. Han meiner det er bortkasta pengar.

...

Her kjem eit nytt motbakkeløp

Neste haust vil eit heilt nytt løp vera klart for dei som likar å løysa sveitten i motbakkar. Målsnora vert plassert på Raudmelen i Balestrand.

...

Slutt på laurdagspost

Regjeringa la onsdag eit forslag til ny postlov og postføreskrift ut på høyring.

...

Må låna 23 millionar meir til helsesenter

No må Sogndal ta opp meir lån for å realisera det nye helsesenteret.